اهمیت فروش و فروشندگی در توسعه و بقای کسب و کار
دلیل اهمیت فروش و فروشندگی برای توسعه و بقای کسب و کار چیست؟
در اهمیت فروش و فروشندگی باید بگویم که اگر کسب و کار ما فروش نداشته باشد، کارش تمام است. حیات و ممات کسب و کار ما به فروش و فروشندگی ارتباط دارد. اهمیت فروش به قدری بالاست که حتی اگر تمامی موارد دیگر در کسب و کار به درستی انجام شود، اما فروش به درستی صورت نگیرد، بدون شک تشکیلات ورشکسته و نابود میشود. هیچ چیزی به اندازه ی فروش در کسب و کار اهمیت ندارد. وقتی ما یک تولید کننده باشیم، اما نتوانیم محصولاتِ تولیدی خود را بفروشیم، در واقع کسب و کار ما در حال ضرر دادن و نابودی ست. اهمیت ندارد که ما چقدر توانِ تولید داریم. آنچه اهمیت دارد توانِ فروش است. اهمیت فروش و فروشندگی به قدری بالاست که فروشنده های برتر و ممتاز بالاترین دستمزد را دریافت می کنند. اهمیت فروش و فروشندگی به قدری بالاست که فروشنده ها درآمدشان می تواند از خودِ صاحب تشکیلات و مدیر عامل بالاتر باشد. فروشنده ها، مهره های حیاتی و کلیدی یک کسب و کار محسوب میشوند. زیرا اگر فروشنده نباشد و کارش را درست انجام ندهد، کسب و کار تعطیل است. اهمیت فروش و فروشندگی به قدری بالاست که تعطیلی کسب و کار را در بر دارد. راحت بگویم اگر نتوانید بفروشید، کارتان تمام است. وقتی به اهمیت فروش و اهمیت فروشندگی پی ببریم، عزم مان را جزم خواهیم کرد تا بتوانیم در این زمینه بدرستی بدرخشیم. به شما قول میدهم تمام مشکلات مالی شما، با فروش حل و فصل میشود. هیچ مقدار بدهی مالی وجود ندارد که نتوان با پورسانتِ فروش آن را پرداخت کرد. اهمیت فروش به قدری بالاست که حتی اگر برندهای بزرگ دنیا آن را نادیده بگیرند، از گردونه ی رقابت خارج میشوند. تمامی برندهای دنیا سعی می کنند با تولیدِ محصولاتِ بهتر و جذاب تر و ارائه ی خدمات عالی و درجه یک، از رقبای خود پیشی بگیرند. فکر می کنید برای چی رقابت می کنند؟ فکر می کنید رقابت می کنند تا چه چیزی دقیقا به دست بیاورند؟ فکر می کنند از این رقابت کردن ها چه چیزی قرار است عایدشان شود؟ همه تلاش ها برای این است که بیشتر بفروشند، سهمِ بیشتری از بازار را از آنِ خویش کنند. مشتری های بیشتری داشته باشند. سودِ بیشتری نصیب شان شود. عایدی بیشتری داشته باشند. و نهایتا عمری طولانی تر نصیب شان شود. زیرا فروشِ بیشتر، تضمین کننده ی عمرِ بالاتر یک کسب و کار خواهد بود. هر چه بیشتر بفروشیم، دیرتر ورشکسته میشویم، یا اصلا ورشکسته نمیشویم. در نتیجه عمر کسب و کارمان طولانی تر خواهد بود. از طرفی فروشندگی پولسازترین شغل دنیاست.
حالا که به اهمیت فروش و فروشندگی پی بردیم، پس باید چه کنیم؟
حالا که با اهمیت فروش و فروشندگی پی بردیم، برای بالا بردن فروش و رسیدگی به مساله ی مهمی به نام فروش دقیقا چه باید بکنیم؟
- اهمیت فروش و فروشندگی به قدری بالاست که زنده ماندنِ کسب و کار ما به آن بستگی دارد. پس باید فروش و فروختن و فروشندگی را بیاموزیم. هر چقدر بیاموزیم، باز هم کم است. هر چقدر بیشتر بیاموزیم و بهتر اجرا و تمرین کنیم، مهارت های بیشتری کسب خواهیم کرد. و همین میتواند موجباتِ افزایشِ فروش ما را فراهم کند.
- اهمیت فروش و فروشندگی به قدری بالاست، که بیشترین هزینه ی یک تشکیلات و شرکتِ پیشتاز، صرف تبلیغات میشود. و همه می دانند که تبلیغات با هدفِ فروش بیشتر انجام میشود. همه دنبال راههای فتحِ بازار هستند. جالب اینجاست که بیشترین حقوق را نیز مدیر عامل نمیگیرد. نقشِ فروشنده های بزرگ از مدیرانِ عامل بسیار پر رنگ تر است. فروشنده های بزرگ میفروشند و بیشترینِ حقوقِ ممکن را دریافت میکنند. در بسیاری از شرکتها، خودِ مدیر عامل نیز فروشنده است.
- چرا نقشِ فروشنده ها از مدیرانِ عامل پر رنگ تر است؟ زیرا هر کس بتواند شرکت را از ورشکستگی نجات دهد و موجبِ زنده ماندنِ کسب و کار شود، نقشش از همه پر رنگ تر و اساسی تر است. اهمیت فروش و فروشندگی از هر چیز دیگری بالاتر است. اگر نتوانیم بفروشیم، باید به فکر تعویضِ شغل مان باشیم. تعویض شغل نیز بی فایده است. زیرا در هر شغل و کسب و کاری، فروش، مهم ترین کاری ست که باید صورت بگیرد. هرگز نمیتوانید کسب و کاری را راه اندازی کنید که فروش در آن پر اهمیت ترین مساله نباشد. هر جایی که بروید، هر شغلی را راه اندازی کنید، باز هم پر اهمیت ترین قسمت بیزینیس، فروش است!
- اهمیت فروش و فروشندگی، هرگز کم رنگ نخواهد شد. هرگز فروش و فروشندگی اهمیتش را از دست نخواهد داد. هرگز زمانی فرا نخواهد رسید که دیگر نیازی به فروش نداشته باشید. تمام کسانی که بسیار میفروشند، دنبالِ یک چیز هستند: فروشِ بیشتر! فروشنده های بزرگ هرگز از بیشتر فروختن سیر نمیشوند. هدف آنها فروش بیشتر، بیشتر و بیشتر است. اهمیت فروش و فروشندگی به قدری بالاست که اگر نادیده گرفته شود، کارتان به معنای واقعی تمام است. فروش، ضامنِ بقایِ کسب و کارِ شماست. پس اهمیت فروش و فروختن از هر عامل دیگری بیشتر است. تمامِ برنامه های بازاریابی و تبلیغاتِ برندهای های بزرگ، حولِ محورِ بیشتر فروختن و کسبِ سهمِ بیشتری از بازار میچرخد. فروش و فروشندگی، اولویتِ اولِ هر کسب و کاری ست. تمامی برندها و کسب و کارها، تلاش شان بر بیشتر فروختن و کمتر نفروختن است. وقتی یک کسب و کاری، فروشش کمتر میشود، عملا آن کسب و کار با بخرانی جدی مواجه شده است که باید بزوودی بر طرف شود. در واقع بدون اغراق، فروش و فروشندگی، پر اهمیت ترین مساله ای ست که یک کسب و کار با آن مواجه است. نانوایی نفروشد، تعطیل است. آژانس های مسافرتی، مسافر نگیرند، کارشان تعطیل است. فروشندگان میوه، میوه های خود را نفروشند، میوه ها خراب شده، از بین میروند. هیچ بیزینسی نیست که اهمیت فروش و فروشندگی را دست کم بگیرد.