علت و دلایل ورشکستگی و راههای پیشگیری و جلوگیری از ورشکستگی
علت و دلایل اصلی ورشکستگی چیست؟
مهمترین علت و دلایل ورشکستگی، عدم انجام امور درست (اصول) و تخطی از قوانین موفقیت در کسب و کار است. وقتی ما مرتکب خطا میشویم و از اصولی که ما را به موفقیت می رساند پرهیز می کنیم و همچنان اصرار بر اشتباهاتمان داریم، طعم تلخ ورشکستگی را خواهیم چشید. یکی از مهمترین علت و دلایل ورشکستگی این است که فرد ورشکسته و یا در آستانه ی ورشکستگی، واقعیت و آنچه برایش رخ داده و یا در حال رخ دادن است را نادیده گرفته، انکار می کند. او دوست ندارد خودش را ورشکسته بداند. البته استقامت و دوام آوردن اصلا چیز بدی نیست. اما اصرار به اینکه ما در مسیر صحیحی هستیم، در صورتی که مسیرمان کاملا اشتباه و مقصدش انتهای درّه است، ما و تمام کسانی که همراه مان هستند را به قهقرا میبرد.
و از نظر من مهمترین علت و دلیل ورشکستگی این است که ما روی دانسته های اشتباه خویش تعصب داریم. ما فکر میکنیم هرآنچه فکر میکنیم درست و صحیح است. با تعصب روی دانش خود و روی راهبرد و راهکارهای عملی خود، از مسیر صحیح خارج میشویم و خودمان را اطرافیان مان را نابود میکنیم. آنچه اهمیت دارد انجام کارهای صحیح است که ما را به موفقیت برساند و پرهیز از اشتباهات است که مانع نابودی ما بشود.
تا وقتی که علت و دلایل ورشکستگی را ندانیم و به آنها توجه نکنیم، هرگز نمیتوانیم آنها را شناسایی و رفع کنیم. مهمترین عامل درمان، تشخیص است. مادامی که ما به تشخیص نرسیم نمیتوانیم پروسه ی درمان را آغاز کنیم. ما باید به این نوع تشخیص برسیم که دقیقا چرا به این وضع دچار شدیم؟ ممکن است یادآوری اشتباهات برای مان ناراحت کننده باشد و احساسات مان را شدیدا درگیر کند، اما آنچه اهمیت دارد شناخت و شناسایی علت و دلایل ورشکستگی، ریشه یابی آنچه موجب ورشکستگی مان شده، ترمیم و اصلاح روش هایی که منجر به ورشکستگی شده، و پرهیز از انجام دوباره ی اشتباهات تکراری است.
راههای پیشگیری و جلوگیری از ورشکستگی
چگونه از ورشکستگی پیشگیری و جلوگیری کنیم؟ این یک سوال بسیار مهم است. بدترین درمان برای ورشکستگی، پس از ورشکستگی است و بهترین زمان برای درمان ورشکستگی دقیقا پیش از وقوع ورشکستگی است. هیچ کسب و کاری ورشکستگی را دوست ندارد. اما این پدیده یک نتیجه ی نامطلوب محسوب میشود. تخطی از اصول صحیح کسب و کار میتواند منجر به ورشکستگی شود و بالعکس رعایت اصول اساسی می تواند منجر به موفقیت کسب و کار شما شود. ما هرگز نمیتوانیم ورشکسته نشویم، اما می توانیم وقوع آن را به تعویق بیاندازیم.
- اولین قدم برای پیشگیری و جلوگیری از ورشکستگی، تشخیص علت و دلایل ورشکستگی ست. با بی اعتنایی نسبت به اشتباهاتی که منجر به ورشکستگی شده، نمیتوانیم از ورشکستگی های دوباره و پی در پی در آینده جلوگیری کنیم. شاید رویارویی با اشتباهات مان، برای مان سخت و زننده باشد. گاهی اوقات سخت ترین کار این است که ما با خودمان صادق باشیم. صداقت با خود و پذیرفتن 100% مسئولیت اشتباهات، اولین قدم اساسی برای این است که ما دوباره دچار ورشکستگی مالی و اقتصادی نشویم.
- باید ریشه یابی کنیم. ببینیم چه اشتباهاتی ما را ورشکسته کرده. چه اشتباهاتی باعث شده کشتی کسب و کار ما به گِل بنشیند؟ چرا به همچین روزی افتادیم؟ یکی از مهمترین علت و دلایل ورشکستگی، بی توجهی به اشتباهات و خطاهایی است که باعث ورشکستگی مان شده است. اگر نتوانیم علت و دلایل ورشکستگی مان را ریشه یابی کنیم، دوباره مبتلا به ورشکستگی خواهیم شد.
- اگر علت و دلایل ورشکستگی را نیابیم، میدانید چه میشود؟ تاریخ تکرار میشود. دوباره ورشکستگی سراغ مان خواهد آمد. اصولا مهمترین علت و دلایل ورشکستگی این است که اولا ما اشتباهات فراوانی مرتکب شده ایم، ثانیا کارهای درست را که منجر به پیروزی و موفقیت میشود را انجام نداده ایم. انجام مستمر اشتباهات، انجام ندادن کارهای درست، بی توجهی به اشتباهات، بی توجهی به کارهایی که ما و کسب و کارمان را پیروز میکند، مهمترین علت و دلایل ورشکستگی محسوب میشود.
- در سایتی نوشته بود: اصلیترین دلیل برای منجر شدن به ورشکستگی میتواند کمبود وجه نقد یا سرمایه در گردش باشد. قبل از راه اندازی یک کسب و کار باید مقدار پولی که نیاز است، تخمین زده شود و تمام جوانب را در نظر گرفت. با وجود اینکه موافق این مطلب هستم، اما در عین مخالفت خودم را اعلام می کنم. اگر به یک مجموعه ی بیمار پول تزریق شود، آن مجموعه درمان نخواهد شد. شاید پول یک تسکین دهنده ی موقت محسوب شود، اما درمان محسوب نخواهد شد. بی پولی و کمبود نقدینگی و کمبود سرمایه ی در گردش و…. که گفته می شود اصلی ترین دلیل و عامل ورشکستگی ست، نتیجه تخطی از اصول و منحرف شدن از مسیر درست کسب و کار است.
- یک مجموعه ی ورشکسته و یا یک مجموعه ای که در حال فروپاشی ست، به آن مجموعه پول تزریق کنید؟ چه اتفاقی می افتد؟ پیروز میشود؟ مشکلاتش حل میشود؟ مسائلش مرفتع میگردد؟ باید بگویم خیر. این اتفاق نمیافتد. صرفا ورشکستگی اش به تعویق می افتد. دیرتر نابود میشود. دیرتر متلاشی میشود. زیرا در مسیر غلطی در حال حرکت است. مسیرش غلط است. هیچ مقدار سرمایه ای نمیتواند مسیر غلط شما را درست کند. مساله پول نیست. مساله مسیر است. مساله این است که ما باید در مسیر صحیح قرار بگیریم تا بتوانیم پیروز شویم. وگرنه ورشکستگی حتمی ست. اگر ما شکست میخوریم به دلیل اشتباهات جدید و تکرار اشتباهات قدیمی ست. ربطی به پول و بی پولی مان ندارد.