اول باید بدانیم و ببینیم ورشکستگی چیست تا بتوانیم تلاش کنیم که مبتلا به آن نشویم و از بروز آن جلوگیری یا پیشگیری کنیم. ورشکستگی زمانی رخ میدهد که هزینه ها از درآمد پیشی میگیرد. خروجی بسیار، و ورودی ناچیز است. با این وجود، به گونه ای، همه ورشکسته ایم. احتمالا همین الان که مطلب را میخوانید، هزینه های تان بسیار بیشتر از درآمدتان است. ورشکستگی پدیده ی بسیار وحشتناکی نیست. خیلی ها چندین ساله ورشکسته هستند اما خودشان نمیدانند. مادامی که ندانیم ورشکستگی چیست، نمیتونیم از ورشکستگی جلوگیری یا پیشگیری کنیم. انسانهای ورشکسته یا کسب و کارهای ورشکسته، بدهی های شان سنگین تر از سرمایه شان است.
هیچ کسب و کاری، فورا ورشکسته نمیشود. بلکه به مرور زمان دچار ورشکستگی و نقصان خواهد شد. متاسفانه تعداد ورشکستگان اصلا کم نیست. و روز به روز در حال افزایش است. مهمترین دلیل ورشکستگی بی توجهی است. که به آن بیشتر خواهیم پرداخت.
مهمترین دلیل ورشکستگی بی توجهی است. بی توجهی به انجام کارهای درست، و بی توجهی به جلوگیری از انجام کارهای غلط. اگر دائما کارهای درست را انجام بدهیم و دائما از انجام کارهای غلط پرهیز کنیم، می توانیم جلوی ورشکستگی را بگیریم. جلوگیری از ورشکستگی اقدامی همیشگی و مستمر و مادامالعمر است. کارهای درست همیشه باید انجام شوند. کارهای نادرست هرگز نباید انجام شوند. البته پرهیز از انجام اشتباهات، کار دشواری ست. بالاخره، خواهی نخواهی اشتباه رخ میدهد. اما کسب و کارهای قدرتمند، از اشتباهات خود درس گرفته، از انجام دوباره آن پرهیز کرده، به راهشان ادامه میدهند. اما کسب و کارهای ضعیف، فقط اشتباه می کنند، بدون اینکه از آن درس بگیرند. از آن بدتر اینکه، دائما در حال انجام اشتباهات تکراری هستند. این یعنی مرگ تدریجی کسب و کار… پس سازمان های موفق، سازمان های معصوم و بدون خطا نیستند. آنها نیز مرتکب اشتباهاتی میشوند. اما دائما در حال اصلاح رفتار خودشان هستند، رفتاری که باعث ایجاد و ارتکاب اشتباه شده و این امر در دراز مدت آنها را پیروز می سازد.
گاهی، وقتی اوضاع خوب است، ورشستگی در حال رخ دادن است. چرا که اشتباهاتی ریشه دار، شروع می کنند به روئیدن. و چون کسب و کار شما در حال رشد و ترقی است و روی سود است، متوجه وخامتی که قرار است دامن کسب و کارتان را بگیرد نخواهید شد. شما همزمان که پارو می زنید و به سمت ساحل که همان مقصدتان است حرکت می کنید، ممکن است سوراخ های بسیار کوچکی که در حال رخنه هستند را نبینید، و به مرور، سوراخ های کوچک بزرگ شده، قایق شما سر و ته می شود. (ورشکسته می شوید)
شما همزمان که پارو می زنید، باید حواس تان به سوراخ ها باشد. یا از ایجاد سوراخ ها جلوگیری کنید، یا قایق تان را ترمیم کنید، که آب وارد آن نشود. مهم نیست وقتی آب وارد قایق تان شد، ایستاده باشید یا در حال حرکت، احتمالا غرق می شوید. فرآیند پارو زدن که همان حرکت کردن به سمت هدف است می بایستی انجام شود، اما در عین حال باید حواس تان به تخلیه آب های داخل قایق باشد که قایق غرق نشود. همزمان با انجام کارهای درستی که می تواند موجبات موفقیت کسب و کار را فراهم کند، باید مراقب اشتباهاتی که میتواند کسب و کارتان را ورشکسته کند، باشد. به این میگویند تعادل. هیچ ربطی هم به عدم تمرکز ندارد. تمرکز ما روی پیروزی و موفقیت کسب و کارمان است. انجام اقدامات صحیح، پرهیز از اقدامات غلط، درست ترین کار برای جلوگیری یا پیشگری از ورشکستگی است.
در مطالب بعدی به اینکه چطور می توان یک کسب و کار ورشکسته را نجات داد، خواهیم پرداخت.
پشتیبانی آنلاین